werving en selectie
Werving en selectie

U zit aan het begin van de HR cycle: het werven en aannemen van medewerkers. In dit gedeelte helpt HR Takeaway door u instrumenten te bieden om allereerst nieuwe medewerkers te vinden, maar ook om een juiste keuze te maken als u de kandidaten op gesprek heeft.

  

                                                                                                                               << Terug naar de HR Cyclus

!
 
 
 

Formulier personeelsaanvraag

Het product 'personeelsaanvraag' bestaat uit een formulier waarmee u het proces van de verschillende goedkeuringen tot aanvraag van nieuw personeel kunt monitoren. Op deze wijze worden nooit zomaar mensen aangenomen, zonder dat er goedkeuring voor is.

Het product bestaat uit een document.
1. Word document van een A4: "Aanvraag personeel"
!
 
 
 

Template opmaak advertentie

Dit product 'opmaak advertentie' bestaat uit een kant en klare template en een toelichting in Powerpoint, waarmee u een unieke tool in handen heeft om de gewenste doelgroep te benaderen. U hoeft in deze template alleen uw gegevens toe te voegen met als resultaat een kant en klare advertentie.

Het product bestaat uit een documenten.
1. Powerpoint document van een A4: "Tips opmaak advertentie"
!
 
 
 

Template opstellen functiebeschrijving

Het product 'functiebeschrijving' bestaat uit een template en een toelichting en met de toevoeging van uw bedrijfsgegevens vormt het een compleet functieprofiel. Uw functieprofiel is daarmee gekoppeld aan uw integraal personeelsbeleid. U kunt daarbij denken aan functioneringsgesprekken, het salarisgebouw, werving & selectie, competentiemanagement en de koppeling naar uw bedrijfsdoelstellingen.

Het product bestaat uit twee documenten.
1. Word document van drie A4: "Functiebeschrijving"
2. Word document van zevenentwintig A4: "Questionaire Functiebeschrijving"
!
 
 
 

Sollicitatieformulier

Het product 'sollicitatieformulier' is een template waarmee u een volledig overzicht creëert door uw kandidaten gestructureerd een vragenlijst in te laten vullen. Zo heeft u onder andere zicht op het arbeidsverleden, de salariering en competenties. U kunt het sollicitatieformulier uw kandidaten zowel digitaal als schriftelijk aanbieden.

Het product bestaat uit een document.
1. Word document van twee A4: "Sollicitatieformulier"
!
 
 
 

Brief- en gespreksselectie

Dit product 'Brief- en gespreksselectie' creëert een overzicht van uw sollicitanten met de gestelde eisen in uw vacature. Dit maakt het matchen en selecteren van kandidaten voor een sollicitatiegesprek simpel en eenvoudig. Daarna het ook mogelijk is om de belangrijkste zaken in uw gesprekken te toetsen bij uw kandidaten in dit overzicht.

Het product bestaat uit een document.
1. Excel document van een A4: "Briefselectie"
!
 
 
 

Methodiek STAR gesprek

Dit product 'STAR gesprek' bestaat uit een document met een beschrijving van de STAR methodiek als hulp tijdens een sollicitatiegesprek. Deze methode brengt de door de kandidaat eerder behaalde resultaten in beeld. Hierdoor wordt de toegevoegde waarde van de kandidaat gekoppeld aan uw vacature met het daarvoor gewenste gedrag en resultaat.

Het product bestaat uit een document.
1. Word document van twee A4. "STAR-gesprek"
!
 
 
 

Vragenlijst competentiegericht gesprek

Dit product 'competentiegericht gesprek' bestaat uit een vragenlijst gericht op de competenties van de kandidaat als hulp tijdens een sollicitatiegesprek. Het stelt u in staat om de competenties van de kandidaat te matchen met de vooraf vastgestelde organisatie- en functie-competenties. Dit maakt onderdeel uit van competentiemanagement, zie voor meer informatie de categorie "Ontwikkelen van personeel".

Het product bestaat uit een document.
1. Word document van een A4: "Competentiegericht gesprek"
!
 
 
 

Leidraad referentiecheck

Met het product ‘Referentie navraag checklist’ krijgt u een leidraad voor het natrekken van de referenties van uw kandidaten. Met de referentie navraag krijgt u meer zekerheid over de kwaliteit van uw kandidaat, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Het product bestaat uit een document.
1. Word document van een A4: "Leidraad referentiecheck"
!
 
 
 

Recruitment pipeline

Dit product visualiseert het werving&selectieproces en deze pipeline maakt in één oogopslag duidelijk in welk stadium de kandidaten zich bevinden. Een must voor elke manager.

Het product bestaat uit een document:
1. Recruitment pipeline.pps
!
 
 
 

Werving en selectie stappenplan

Stappenplan waarin overzichtelijk de benodigde acties binnen het werving&selectieproces worden aangeven met wie, wat, wanneer en waar. Van het definiëren van het profiel tot het onderhandelen van de arbeidsvoorwaarden, inclusief de samenwerking tussen lokale vestigingen en hoofdkantoor. D.m.v. het invullen van de datum van de interne aankondiging wordt de deadline van de vervolgacties automatisch doorberekend.

Het product bestaat uit een document:
1. Stappenplan werving en selectie.doc
!